image
image Фраза 2 Тут может быть какой-то текст Кнопка
image Фраза 3 Тут может быть какой-то текст Кнопка
image Фраза 4 Тут может быть какой-то текст Кнопка

» » Сторінка 2

Журнал "Чернігівщина аграрна" №35


Докладніше

Переглядів: 69 | Коментарів: 0

Рекомендації з проведення сівби озимих культур у господарствах Чернігівської області під урожай 2019 року


Науковці Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН разом зі спеціалістами Департаменту агропромислового розвитку, інших обласних управлінь і організацій розробили науково практичні рекомендації щодо сівби озимих культур у господарствах Чернігівської області під урожай 2019 року, в яких розглянуто особливості підготовки та проведення сівби озимих культур під урожай 2019 року. Показано шляхи оптимізації обробітку ґрунту, підготовки насіння до сівби, удобрення, підбору сортів, строків сівби, норм висіву, захисту посівів озимих культур від хвороб і шкідників в осінній період та використання посівних агрегатів. Видання розраховане на керівників та спеціалістів агропромислового комплексу.

Rekomendacii-schodo-sivbi-ozimih.doc [190,5 Kb] (завантажень: 9)

 

Докладніше

Переглядів: 118 | Коментарів: 0

Рекомендації щодо збирання зернових культур у 2018 році в господарствах Чернігівської області


Науковці Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН разом зі спеціалістами Департаменту агропромислового розвитку, інших обласних управлінь і організацій розробили науково практичні рекомендації щодо збирання зернових культур у 2018 році в господарствах Чернігівської області, в яких розглянуто особливості збирання основних зернових та зернобобових культур. Показано шляхи зменшення втрат зерна при збиранні, а також наведено організаційно-технологічні заходи, спрямовані на зменшення травмування зерна та насіннєвого матеріалу культур, що збираються. Для агрономів, керівників і спеціалістів сільського господарства, підприємців, фермерів, наукових працівників, викладачів, студентів та аспірантів аграрних навчальних закладів.

Rekomendacyi-do-zhniv-2018.docx [58,22 Kb] (завантажень: 3)

Докладніше

Переглядів: 99 | Коментарів: 0

Рекомендації з проведення весняно-полоьових робіт в умовах 2018 року в господарствах Чернігівської області


Науковці Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН разом зі спеціалістами Департаменту агропромислового розвитку, інших обласних управлінь і організацій розробили науково практичні рекомендації з проведення весняно-полоьових робіт в умовах 2018 року в господарствах Чернігівської області, в яких розглянуто особливості догляду за посівами озимих культур, підготовки та проведення сівби ярих культур в умовах 2018 р. Охарактеризовано стан посівів озимих культур та заходи догляду за ними, шляхи оптимізації обробітку ґрунту, підготовки насіння до сівби, удобрення, підбору сортів, строків сівби, норм висіву і способів сівби та захисту посівів ярих культур від хвороб і шкідників з метою підвищення врожайності культур. Наведено коротку характеристику мікробних препаратів та застосування їх у технологіях вирощування сільськогосподарських культур.

Rekomendacyi-schodo-VPR-2018.doc [266,5 Kb] (завантажень: 5)

Докладніше

Переглядів: 101 | Коментарів: 0

Весняна нарада аграріїв області в Інституті


У переддень початку весняних польових робіт 2 березня 2017 року Департаментом агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації спільно з Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового розвитку НААН на базі Інституту для аграріїв області проведено семінар на тему «Застосування новітніх наукових розробок і технологій у сільському господарстві». Ознайомитись з останніми розробками науковців зібралося понад п’ятдесят керівників і спеціалістів сільськогосподарських підприємств та фахівців районних управлінь (відділів) агропромислового розвитку. Роботу семінару відкрив перший заступник голови Чернігівської обласної адміністрації Леонід Сахневич, який наголосив на необхідності застосування наукових досягнень у практичній роботі аграріїв.

Докладніше

Переглядів: 216 | Коментарів: 0